Од 1. јануара 2018. године минимална цена рада 143 динара нето по сату

На сајту Владе Републике Србије (http://www.srbija.gov.rs/), у оквиру рубрике „Вести - Економија", објављена је информација да ће минимална цена рада бити повећана на 143 динара нето по сату и да ће важити од 1. јануара 2018. године. Одлуку о повећању минималне цене рада донео је Социјално-економски савет Републике Србије на седници одржаној 12. септембра 2017. године, а одлука ће бити упућена Влади Републике Србије.

 

   

Информација са сајта Владе Републике Србије:

   

„Београд, 12. септембар 2017. године - Социјално-економски савет Републике Србије, којег чине представници Владе, репрезентативних синдиката и послодаваца, донео је данас одлуку о повећању минималне цене рада са 130 на 143 динара по сату, која ће важити од почетка наредне године.

   

Председник Уније послодаваца Србије Небојша Атанацковић рекао је у изјави за агенцију Танјуг да ће предлог о повећању минималца бити упућен Влади Србије.

   

Атанацковић је навео да је Социјално-економски савет прихватио предлог министра финансија Душана Вујовића, који је објаснио да у буџету постоји простор да се минимална цена рада повећа за десет одсто.

   

Он је истакао да су од министра финансија добили обећање да, са друге стране, неће бити нових оптерећења за привреду.

   

Рок за утврђивање минималне цене рада за наредну годину био је 15. септембар, а ова цена ће важити од 1. јануара."


АРХИВА ВЕСТИ

ereste