Објављен јавни позив за подршку хотелској индустрији

На интернет страници Министарства трговине, туризма и телекомуникација (http://www.mtt.gov.rs/), дана 1. септембра 2020. године објављен је јавни позив за подршку хотелској индустрији због потешкоћа у пословању услед пандемије COVID-19.
 

Према обавештењу Mинистарства, јавни пoзив за пријаву привредних субјеката за коришћење субвенција за подршку раду хотелске индустрије због потешкоћа изазваних пандемијом COVID-19 ступа на снагу 1. септембра и трајаће до 15. септембра 2020. године.
 

Право на бесповратна средства остварују категоризовани хотели који се налазе у приватном власништву са територија јединица локалне самоуправе чији списак наводимо на крају ове информације.
 

Основни предуслови за стицање права за коришћење субвенција су да над привредним субјектима није покренут стечајни поступак, финансијско реструктурирање нити поступак ликвидације, као и да се не спроводи поступак за унапред припремљени план реорганизације (УППР).
 

Средства се додељују у износу 350 евра по индивидуалном лежају и 150 евра по смештајној јединици у динарској противвредности обрачунатој по средњем курсу Народне банке Србије на на дан када је државна помоћ додељена.
 

Привредни субјекат губи право на коришћење субвенције уколико смањи број запослених за више од 10%, у периоду од 15.08.2020. године закључно са 31.12.2020. године.
 

Јавни позив за доделу субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 може се прузети путем следећег линка:

https://mtt.gov.rs/download/jpzd.docx
 

Образац Захтева за коришћење субвенција за подршку раду хотелске индустрије Србије због потешкоћа у пословању проузрокованих епидемијом болести COVID-19 изазване вирусом SARS-CoV-2 може се преузети путем следећег линка:

https://mtt.gov.rs/download/oz.doc
 

Захтеви за коришћење бесповратних средстава подносе се Министарству на адресу: Омладинских бригада 1, 11070 Нови Београд.
 

Рок за подношење захтева је 15. септембар 2020. године.

  

Списак корисника којима ће бити одобрена бесповратна средства биће објављен на званичној интернет презентацији Министарства трговине, туризма и телекомуникација (www.mtt.gov.rs).

  
По објављивању списка корисника којима се одобравају бесповратна средства, потребно је да наведени корисници отворе наменске рачуне у Управи за трезор у својим филијалама.
  

Списак јединица локалне самоуправе са чијег подручја хотели остварују право на субвенције:

    Ада

    Алексинац

    Ариље

    Бајина Башта

    Бачка Паланка

    Бачка Топола

    Београд

    Бољевац

    Бор

    Ваљево

    Велика Плана

    Велико Градиште

   Врање

     Врбас

     Вршац

     Голубац

     Горњи Милановац

     Димитровград

     Зајечар

     Зрењанин

     Ивањица

     Јагодина

     Кикинда

     Кладово

     Кнић

     Књажевац

     Косјерић

     Крагујевац

     Краљево

     Крупањ

     Крушевац

     Кула

     Кучево

     Лесковац

     Лозница

     Лучани

     Љубовија

     Мајданпек

     Мали Зворник

     Неготин

     Ниш

     Нови Бечеј

     Нови Пазар

     Нови Сад

     Опово

     Панчево

     Параћин

     Пећинци

     Пирот

     Пожаревац

     Пожега

     Прибој

     Прокупље

     Рума

     Сента

     Сечањ

     Сјеница

     Смедерево

     Сомбор

     Сремска Митровица

     Сремски Карловци

     Стара Пазова

     Суботица

     Темерин

     Топола

     Ужице

     Чачак

     Шабац


АРХИВА ВЕСТИ

ereste